Nieuws

Nieuwe voorzitter Hans Bel officieel aangesteld!

Nieuwe voorzitter Hans Bel officieel aangesteld!

Op 30 september 2024  hebben de leden in de extra Algemene Leden Vergadering de aanstelling van de nieuwe voorzitter Hans Bel goedgekeurd!
Hierdoor is het bestuur van msv-Salz weer compleet.

Het huidige bestuur wenst Hans veel suscces met zijn aanstelling als voorzitter.

Het bestuur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier onder vindt u een introductie  van de nieuwe voorzitter:

Beste Leden,

De meesten van jullie kennen me misschien en andersom ook wel.

Ik ben 53 jaar oud, heb een zoon, Jack, een vrouw Esther en ben gek op de motorcross.

In het dagelijkse leven ben ik een onafhankelijk ingenieur met eigen bureau en neem allerlei opdrachten aan op het gebied van installatietechniek.

Waarom wil ik jullie voorzitter zijn?

Dit is natuurlijk persoonlijk en heeft te maken met sentiment, want dat is meestal de drijfveer om als vrijwilliger iets te gaan doen binnen een vereniging.

Als jongetje heb ik van mijn 7e tot mijn 10e gecrost en één van de laatste keren was op het oude circuit van SALZ.

33 jaar later, in 2013 wilde mijn toen 5-jarige zoon ineens motorcrossen na het zien van een spreekbeurt op school en de zwart-wit actiefoto’s van zijn opa die een bekende rijder was in de jaren ‘70. Ik heb toen een Yamaha PW50 voor hem gekocht en een Husqvarna CR125 voor mezelf, zodat we samen lid konden worden van SALZ want dat lag voor de hand.

In 2014 had  de vereniging een nieuwe penningmeester nodig en dat werd ik van 2015 t/m 2017. Daarna zijn we lid gebleven maar de laatste 3 jaar verwaterde het contact met de club een beetje omdat we veel minder gingen crossen.

Deze zomer pakten we het weer frequent op en na een aantal keren achtereen op SALZ te hebben gereden, hoorde ik dat de club zonder voorzitter zat.

Ik heb toen Gert Slootweg gebeld en aangegeven weer iets voor SALZ te willen betekenen.

Motorsportvereniging SALZ is één van de mooiste door vrijwilligers opgebouwde crossclubs die ik in Nederland gezien heb. Je kunt er allemaal op je eigen niveau je rondjes rijden op een heel goed beheerd circuit gelegen in een schitterende omgeving. Ook de faciliteiten eromheen zijn pico bello in orde.

Motorsportvereniging SALZ heeft een lange geschiedenis. Zij is ontstaan vanuit het wildcrossen in de jaren ‘70 tot wat het nu is en de oud-gedienden weten hoe hard er vroeger voor het terrein geknokt is. Er is zelfs gedemonstreerd om een plek voor de aanleg van de crossbaan toegewezen te kunnen krijgen.

Het maatschappelijke draagvlak voor de motorcross lijkt sindsdien helaas niet echt groter geworden. Er bestaat immers tegenwoordig niet voor niets zoiets als het door de KNMV geïnitieerde MX Masterplan.

Daarom is het belangrijk dat SALZ een gezonde en vitale vereniging blijft en dat kan alleen met een compleet bestuur en enthousiaste vrijwilligers, gesteund door een ledental dat weinig verloop kent. Ik wil me daarvoor samen met de mensen die dat nu al doen gaan inzetten, zodat we met zijn allen nog heel lang kunnen blijven crossen op het mooie circuit van SALZ.

 

Met vriendelijke groet,

Hans Bel